Awimbawé

Deze review werd geschreven door Bart Vleminckx.

De koning van de dieren is dood en er moet een opvolger aangewezen worden. Twee spelers strijden in dit spel om de kroon van de dierenwereld.

Het concept

Awimbawé is een kaartspel voor twee spelers waarin gespeeld wordt met slagen. De meeste kaarten hebben speciale krachten zodat het binnenhalen van een slag niet zomaar een zekerheid is voor despeler met de sterkste kaart. De speciale krachten van kaarten slim gebruiken vereist een aantal keerspelen, maar wanneer je dit onder de knie hebt, wordt het een leuk tactisch steekspelletje.

Op de kaarten staan kroontjes afgebeeld. Wie op het einde van de ronde het meeste kroontjes heeft, wint die ronde. De speler die als eerste twee rondes wint, mag zich de nieuwe koning noemen. In je jacht naar de kroon moet je wel rekening houden met de hyena’s. Zij bezorgen je veel punten, maar te veel hyena’s zijn dodelijk voor je ambities.

Besluit

Het kaartspel Awimbawé is een klassiek ‘slagenspel’ voor 2 spelers met een origineel thema. Het spel op zich is niet supervernieuwend (kaarten spelen, speciale krachten gebruiken om bijvoorbeeld kaarten te blokkeren,…) maar het is een spel dat zich relatief vlot laat spelen en je een twintigtal minuutjes plezier oplevert per spel. Keerzijde van de medaille is wel dat je de rest van de dag met het liedje in je hoofd zit…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s