Ticket to Ride: London

on

London, mijn favoriete stad. Je kan er uren rondzwerven. Genieten van kunst en cultuur, geschiedenis en natuur, en het bezit volgens mij één van de best uitgewerkte openbaar vervoersystemen. Dat komt ook terug in Ticket to Ride London .

Favorieten gekoppeld

Eerlijk? Ticket to Ride is één van mijn favoriete spellen. Ik heb het onnoemelijk veel gespeeld op m’n tablet tegen de AI tijdens mijn treinritjes naar Brussel. Dus een variant van het spel in het thema van mijn lievelingsstad, dat kan niet mislopen, toch?

De treintjes uit het klassieke spel zijn in deze variant vervangen door de iconische rode bussen. Natuurlijk kan er maar 1 speler de rode kleur kiezen, voor de andere drie zijn er andere kleurtjes voorzien. Inderdaad, je speelt dit spel met maximaal 4 personen.

See the source image

Het mechanisme is hetzelfde gebleven als in het originele spel. Je kiest bestemmingskaarten en je haalt je bestemmingen door de juiste kleurkaartjes af te leggen om een route te behalen. En net zoals in het originele spel krijg je minpunten voor niet behaalde bestemmingskaarten.

Je rijdt van trekpleister naar trekpleister in je Londonse busjes en behaalt zo punten.

Wat is er nieuw?

Het spelbord is een stuk kleiner dan het originele spel, waar je de hele USA doorkruist met de trein.

Het lijkt sterk op de versie Ticket to ride New York. Een snelle versie, die een beperkt aantal punten oplevert met korte routes. Maar London biedt wel een nieuwigheidje. Ditmaal kan je extra punten behalen door alle haltes in bepaalde Londonse wijken te behalen.

Onze ervaring?

Zoals in de intro geschreven, is Ticket to Ride een van mijn favoriete spellen, dus ik kon het spel wel smaken. We speelden met ons hele gezin, dus inclusief 5-jarig zoontje. En ook hij kon, mits begeleiding, leuk mee spelen. Het is een spel dat snel speelt, dus een fijn tussendoortje. Als je geen hele avond wilt vullen met 1 spel, is dit bordspel zeker een aanrader.

Ook als introductie tot het genre is dit wel een fijne versie. Ons zoontje kon met de kortere routes makkelijk de spelmechanismes oppikken en bijna zoveel als mama scoren.

Probeer dit spel als je houdt van: Ticket to Ride, Ticket to Ride New York

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s