Imperial Settlers: Roll & Write

on

Een rijk uitbouwen met niets meer dan een paar dobbelstenen, een blaadje papier en een potlood? Rome is niet op één dag gebouwd en volgens ons toch ook met een iets uitgebreidere gereedschapskoffer. Toch is dit exact de uitdaging van Imperial Settlers: Roll & Write.

De doos ziet er aardig uit. Credits: Portal Games

What’s in a name?

Nomen est omen (neen, wij weten ook niet waarom we in het Romeinse thema blijven) en het hoeft jullie dus niet te verbazen dat het hier een spel van het type Roll & Write betreft in het Imperial Settlers universum.

In een Roll & Write spel staan, hoe kan het ook anders, dobbelen en aankruisen centraal. Dat aankruisen gebeurt op de meegeleverde blaadjes papier. In dit spel kan je drie soorten blaadjes in de doos terug vinden. Eentje dient als algemeen score blad, de andere twee worden elk gebruikt bij hun eigen versie van het spel. Je kan het spel namelijk op de standaard wijze spelen, dat gaat dan van 2 tot 4 spelers, of in de solo mode. Het fijne aan de solo mode is, dat elk papiertje anders is. Je speelt zo dus elke keer een “ander avontuur”.

Back to basics

Het spel beoogt een graantje mee te pikken van het succes dat andere Roll & Write games kennen. Het doet dit echter in een iets te slappe vorm. Typisch kennen zulke spelen veel puzzelplezier door de aanwezigheid van een sterk systeem rond combinaties; “Scoor X in de groene kleur, daardoor mag je Y in blauw aankruisen” en zo voorts.

Helaas ontbreekt nu net dit combinatie systeem in Imperial Settlers: Roll & Write. Er zijn een vijftal paden waar je punten kan weten te scoren, maar er is amper kruisbestuiving tussen. Dit zorgt er voor dat er weinig tactiek bij aan de pas komt, je kansen hangen af van wat er elke ronde gedobbeld wordt. Ook de solo mode weet de herspeelbaarheid niet omhoog te krikken.

De inhoud van de doos. Credits: Portal Games

The verdict

De vormfactor van het spel is daarentegen geweldig, een leuke mix tussen de stijl van Imperial Settlers en blauwdrukken. Het is wat ons betreft echter niet voldoende om het spel te redden. Imperial Settlers: Roll & Write blijft in de middenmoot steken en weet niet te overtuigen. Ons advies is dan ook, neem liever een kijkje naar Imperial Settlers of naar een ander Roll & Write game.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s