De Stinkies

on

Tijdens de eindejaarsperiode kon je niet naast De Stinkies in de reclameblokken kijken. Een spel van Megableu waarin 2 tot 3 stinkdieren, die een hekel hebben aan gewassen worden, rennen voor hun leven om te kunnen ontkomen aan de wastruck. Robbe, onze 5 jarige zoon wilde dit spel enorm graag hebben en kon het niet nalaten ons steeds te roepen als de reclamespot weer opdook.. Hij was dan ook laaiend enthousiast toen het in onze bus belandde.

Racen maar

In de doos vinden we naast de spelregels, 3 stinkies en 3 dobbelstenen in de kleuren rood, groen en blauw, 1 wastruck met loopband, 1 stickervel en 1 kartonnen waterreservoir.

Inhoud van de doos na assemblage van de loopband

Na assemblage van de loopband, de wastruck en het reservoir en na plaatsing van 4 AAA batterijen kan er gespeeld wprden. Iedere speler kiest een kleur en ontvangt het stinkdier en de dobbelsteen in die kleur. Alle stinkies worden op de gewenste startpositie op de loopband gezet. Wij kozen voor de simpele variant die de stinkies wat verder van de wastruck laat starten.

Naaast de loopband staan de indicatoren I en II. Bij de simpele variant starten de stinkies op de vakken naast I. Bij de moeilijke variant starten ze op de vakken naast II, 2 rijen dichter bij de wastruck


Nadat de loopband wordt aangezet begint het spel. De loopband beweegt de stinkies richting de wastruck en pauzeert doorheen het spel geregeld om daarna steeds een tikkeltje sneller te bewegen. De oudste speler gooit alle dobbelstenen tegelijkertijd. Op elke dobbelsteen staat 1x de waarde 0, 2x de waarde 1, 2x de waarde 2 en 1x de waarde 3. De spelers verzetten tegelijkertijd hun stinkie zoveel vakken vooruit, weg van de wastruck, als hun dobbelsteen aangeeft. Komt een stinkie op een speciaal vakje met de afbeelding van een pijl op de loopband terecht dan kan dat ervoor zorgen dat hij dichter naar de wastruck toe beweegt, zich naar links of rechts verplaatst op de loopband of een extra vak vooruit gaat.

De 3 stinkies in actie

Als een stinkdier in de wastruck terechtkomt, ligt hij uit het spel. Het stinkdier dat als enige overblijft en niet gewassen wordt is de winnaar.

Ons oordeel

De Stinkies is een race tegen de klok spel voor jonge kinderen. Het ziet er kleurrijk uit, heeft een leuk thema en is mooi vormgegeven waardoor het kinderen meteen aanspreekt. Het feit dat er dynamische elementen aanwezig zijn – de loopband die automatisch beweegt – maakt het extra aantrekkelijk. Robbe heeft er al heel wat plezier aan beleefd. Het spel is wel specifiek op kleine kinderen gericht. Mama en papa kunnen wel meespelen maar idealiter zou hij het met zijn broer moeten kunnen spelen die met zijn 2 jaar nu nog wat te jong is ūüôā

Een minpunt aan het spel is dat je het niet meer kan demonteren en dus ook niet meer in de doos opgeborgen krijgt. Voldoende plaats in de kast is dus een vereiste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s