Pearls

Pearls is een snel en luchtig kaartspel voor 2 tot 6 spelers vanaf 6 jaar. En met ‘snel’ bedoelen we echt ‘snel’: het duurt amper 15 minuten.

Parelvissers

Spelers zijn op zoek naar glimmende parels op de bodem van de helderblauwe zee. Gezien ze de adem niet al te lang kunnen inhouden moeten ze geregeld boven water komen om de verzamelde schatten te verkopen. Wie veel gelijke parels heeft gevonden, kan daar mooie halskettingen van maken en de waarde ervan nog meer verhogen.

In het compacte doosje vinden we 100 parelkaarten van verschillende waarde en kleur, alsook 10 halskettingkaarten. Het spel zit simpel in elkaar. Ofwel neemt de speler kaarten van het open aanbod op tafel, ofwel legt hij of zij handkaarten af.

Bij het nemen van kaarten moet de speler alle kaarten van de gekozen kleur op hand nemen. Jokerkaarten worden als aparte kleur gezien. Dus als je kiest om een joker te nemen, moet je alle jokers nemen. Belangrijke regel: de handlimiet is 10 en mag nooit overschreden worden. Indien er dus zoveel kaarten van 1 kleur liggen waardoor je de handlimiet zou overschrijden, kan je niet anders dan de actie ‘handkaarten afleggen’ spelen.

Indien men kiest om handkaarten af te leggen, kiest men 1 kleur en legt men zoveel kaarten van die kleur af als men wil. Deze vormen de telstapel. De som van de waarden van alle kaarten in de telstapel bepalen het puntenaantal. Interessant detail hier is dat jokers geen punten waard zijn maar bij het afleggen wel eender welke kleur kunnen aannemen. Wanneer het aantal afgelegde kaarten gelijk is aan de waarde afgebeeld op een beschikbare halskettingkaart, dan krijgt men die kaart en krijgt men net zoveel punten als de waarde die erop staat. Zo kan je dus veel punten sprokkelen met kaarten met een lage waarde (bvb 1) of zonder waarde: jokers.

Conclusie

Pearls is zeer makkelijk te leren maar ook wel zeer makkelijk om te beheersen. Het is een luchtig spel voor op een korte avond, tussen zwaardere spellen door of voor onder de middag. Het heeft een hoge geluksfactor en veel strategie komt er niet bij kijken. Al moet je toch wel een beetje taktisch denken om te kunnen winnen. Leuk gateway game voor niet-spelers en speelbaar met de hele familie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s