Cube Puzzler GO

Cube Puzzler GO is een puzzelspel van Smart Games voor 1 speler waarbij je ruimtelijk inzicht, logica en deductie moet combineren om de verschillende puzzels op te lossen.

Eerste indruk

De kubus bestaat uit verschillende kleurrijke tetris-achtige blokken en doet me dus spontaan denken aan 1 van de eerste video games waarmee ik als kind ettelijke uren, dagen, weken, maanden en misschien wel jaren zoet ben geweest. Nostalgie!

De transparante kubusvormige opbergdoos uit hard plastic waarin de puzzel zit, biedt een goede bescherming en maakt dat dit spel heel makkelijk overal mee naartoe genomen kan worden. Als je de opbergdoos opent, transformeert die zich als een handig statief waarop je de kubus in elkaar kan puzzelen.

Breinstimulerend tijdverdrijf

Het bijhorend boekje bevat 80 opdrachten, opgedeeld in 5 niveau’s, van starter tot wizard. De eenvoudige opdrachten tonen de kleurenpatronen die op voor- en achterzijde van de kubus tevoorschijn moeten komen indien je de puzzel correct hebt opgelost. Hoe hoger het niveau, hoe minder vakjes van de uiteindelijke oplossing je te zien krijgt. Op de 2 hoogste niveau’s zie je bovendien enkel de voorzijde.

Op het eerste zicht lijken de puzzels zeer makkelijk, maar dat zijn ze helemaal niet. Ook voor volwassenen is dit zeer uitdagend speelgoed.
Van elke puzzel staat de oplossing in het boekje. Zo kan je makkelijk verifiëren of je alles juist hebt. En geloof me, soms wil je maar al te graag gaan spieken, maar dan is de fun er natuurlijk snel af.

Conclusie

Als je houdt van puzzelen en je eens wat anders wil dan sudoku, binero of rikudo, moet je zeker Cube Puzzler GO eens proberen. Het feit dat je in 3D moet puzzelen vereist naast logisch denken en deductie ook een stevige portie ruimtelijk inzicht. Moeilijker dan je zou denken en zeker ook geschikt voor volwassenen. Zeer leuk tijdverdrijf voor op de trein, in de zetel of op reis!

Probeer dit spel als je houdt van puzzelspellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s