Spellen om de herfstvakantie mee door te komen

De herfstvakantie komt eraan. Gezien deze traditioneel  gepaard gaat met niet al te beste weersomstandigheden zullen de kinderen zich binnen moeten amuseren. Dat kan perfect met het spelen van gezelschapsspellen. Bij Hasbro dachten ze er ook zo over en zijn ze aan de slag gegaan om een spellen top-6 van het najaar 2018 op te stellen.

1. Trap er niet in (4 – 5 jaar)

Een grote boodschap voor de kleintjes: Trap er niet in is een super komisch spel dat helemaal draait om een draaischijf en hondendrolletjes.

Ontspan ouders, want de drolletjes in dit spel zijn onschuldig van aard; de kids maken ze zelf van klei en een vormpje. Met een blinddoek om moeten de kleintjes één voor één het parcours aflopen en de bruine rakkers zien te ontwijken. Hoewel het natuurlijk veel leuker is als je er juist WEL in trapt.
Intussen bepaalt de draaischijf hoeveel drolletjes er liggen, hoeveel stappen je moet zetten en of de andere spelers de drolletjes mogen weghalen, toevoegen of verplaatsen.

Tranen van het lachen gegarandeerd. Want wat is er op deze leeftijd nu leuker? Heb je het beste de drollen ontweken, dan win je het spel. Maar eigenlijk is iedereen hier winnaar, natuurlijk!

koop-bij-bol

Meer info op gezelschapsspel.info

2. Pie Face Cannon (vanaf 5 jaar)

Klaar om te schieten … VUUR!
Als iets goed is, kan het altijd nog beter. Dat geldt ook voor de internet-hit Pie-Face!

In Pie Face Cannon kan je dankzij het slagroomkanon pas echt de volle lading uitdelen aan je tegenstander. De draaischijf bepaalt de hoek en de plaats van het kanon. Maar dat is niet alles: je tegenstander is niet zo hulpeloos als je denkt. Die kan zichzelf verdedigen door de zwaaihand, met drukknoppen, razendsnel heen en weer te bewegen en zo je schot te blokkeren. Je verdient punten als je een aanval succesvol afweert of juist iemand succesvol pie-facet.  In alle gevallen: lekker!

koop-bij-bol

Meer info op gezelschapsspel.info

3. Geen Paniek (vanaf 12 jaar)

Geen Paniek is gebaseerd op de virale probeer-niet-te-lachen-challenges.

Kan je cool blijven terwijl je vrienden alles doen om je hartslag te versnellen? Dat zal de Cool-O-Meter bewijzen!

Je plaatst de Cool-O-Meter op je hoofd; deze ‘emotiethermometer’ registreert je hartslag terwijl je medespelers er alles aan doen om je uit balans te krijgen.
Daarvoor trekken ze een kaart met een opdracht die zo verrassend, ontstellend of komisch is, dat je enorm je best moet doen om je gezicht in de plooi en je hart in toom te houden. De meter loopt op van groen naar rood… Dat is het moment dat het alarm af gaat en jij je gewonnen moet geven.

koop-bij-bol

Meer info op gezelschapsspel.info

4. Speech Breaker (vanaf 14 jaar)

Hallo studio … ja … nee … ik euhhh … zeg jij het maar.

We kennen allemaal wel het komische gestuntel van reporters die met een trage live verbinding en echo op de lijn hun verhaal proberen te doen. Ook online blijkt dit fenomeen garantie voor heel wat grappige challenges. Het is gekmakend om iets te vertellen, terwijl je jezelf terug hoort.

Speech Breaker simuleert dat effect, maar gooit er nog een schepje bovenop! De microfoon zet jouw woorden met vertraging door naar de headset, waardoor je jezelf steeds terug hoort en het veel lastiger wordt om te praten. Daarbij krijg je opdrachten om als reporter een situatie te beschrijven, maar je mag geen enkel woord van de opdrachtkaart gebruiken. En dat binnen 30 seconden!
Omschrijf dan maar eens: ‘Een alien slingert kettlebells in een glazen huis’ zonder die woorden te gebruiken, binnen 30 seconden, met stemvertraging…

Kan jouw brein dat aan?

koop-bij-bol

Meer info op gezelschapsspel.info

5. Monopoly Valsspelers Editie (vanaf 8 jaar)

Hoewel we valsspelen als not done beschouwen is het in Monopoly Valsspelers Editie zelfs nodig om te winnen! De spelregels, het bord en de valsspeelkaarten geven valsspeel-opdrachten waar je voor beloond wordt! Zorg alleen dat je niet betrapt wordt, want anders wacht je de handboei waarmee je aan het spelbord geketend wordt en een nachtje cel.

Voorspelling: de nummer 5 in onze Top 6 gaat zich moeiteloos omhoog cheaten naar een nummer 1 positie.

koop-bij-bol

Meer info op gezelschapsspel.info

6. Monopoly Mario Kart (vanaf 8 jaar)

Hallo Nintendo fans! Zit je klaar voor een hele nieuwe game-ervaring? Na Monopoly Gamer introduceert Hasbro nu Monopoly Gamer Mario Kart: de gamesensatie op een spelbord.

Voor heel veel lol samen met je vrienden of familie. Het spel heeft unieke elementen uit de videogame: in plaats van de gewone Monopoly pionnen kan je over het bord schieten als Prinses Peach, Toad, Luigi, of natuurlijk Mario. Hier geen Kalverstraat of Plein, maar de echte Mario locaties als Bowser’s Castle en Rainbow Road. Ga langs Start om een Mario Kart Cup race te activeren, ontwijk bananenschillen, gooi met schelpen, pak een Grand Prix kaart, en verzamel munten. Als de laatste race voorbij is, wint de speler met de hoogste score. De hele look van dit spel is Mario Kart. Maar ook de spannende acties sluiten helemaal aan bij de videogame, inclusief power-ups en Boost Pad versnellers.

koop-bij-bol

Meer info op gezelschapsspel.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s