5 Seconden Uncensored

on

Een familieavond tijdens de nazomer van 2019. De ideale gelegenheid om een partygame op de tuintafel te brengen. Geschikt voor een grote groep, makkelijk uit te leggen, snel te spelen en toegankelijk voor iedereen: 4x check! Tevens ook een omschrijving waar 5 Seconden Uncensored van Megableu volledig aan voldoet. Het is een licht en hilarisch spel voor 3 tot 20 volwassen spelers dat amper 20 minuten duurt en iedereen onder extreme tijdsdruk plaatst, met alle gevolgen vandien.

Het concept is enorm eenvoudig: elke speler krijgt om beurt amper 5 seconden de tijd om 3 antwoorden te geven op een vraag die door een andere speler gesteld wordt. Wanneer dit lukt mag de actieve speler de kaart houden. Lukt dit niet, dan mag de volgende speler 3 antwoorden geven op dezelfde vraag zonder de antwoorden van de vorige speler te gebruiken. Gaat de kaart de hele cirkel rond, dan krijgt degene die het eerst op deze vraag moest aantwoorden alsnog de kaart. De eerste speler die 5 kaarten heeft gesprokkeld mag zich tot winnaar kronen.

Doordat de vragen zo suggestief zijn opgesteld en de tijd om is voor je het weet, zijn de antwoorden vaak van het kaliber waarvan je niet wil dat anderen ze horen of zeggen. Bijvoorbeeld de vragen ‘Noem 3 dingen die je roept tijdens de seks’, ‘Noem 3 dingen waarvoor je je tong gebruikt‘ of ‘Noem 3 dingen waaraan je krabt‘: ik hoefde de antwoorden erop niet per se te horen van mijn schoonfamilie ūüôā De zandloper van dienst, een spiraalvormig vleeskleurig ding waarin metalen balletjes naar beneden rollen, draagt alleen maar bij aan het suggestieve thema van het spel.

Conclusie

5 Seconden Uncensored is brainless amusement voor mensen die houden van een simpel spel en een dirty mind hebben. We beleefden er plezier aan maar het is niet dat type spel dat wij vaak op tafel zullen leggen. We houden het voor gelegenheden als Nieuwjaar of familiefeestjes. Op voorwaarde dat de kinderen in bed liggen of elders aan het spelen zijn, want dit is effectief wel for adult ears only.

Speel dit spel als je houdt van Cards Against Humanity, What do you meme?, Who’s the dude? of Relative Insanity.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s