Relative Insanity

Deze recensie werd geschreven door gastschrijver Bart Vleminckx

Relative insanity is een party kaartspel dat werkt met de beproefde formule van de situatiekaarten en punchlinekaarten. Het spel bevat 400 punchlinekaarten en 100 situatiekaarten. Ruim voldoende om talloze keren te spelen met maximum 12 spelers vanaf 16 jaar.

Iedere speler krijgt 7 punchlinekaarten. Elke speler pakt om beurten een situatiekaart en leest deze hardop voor. De andere spelers kiezen een punchlinekaart om aan te vullen. De kaarten worden geschud en de speler die de situatiekaart legde, kiest de beste, grappigste, grofste punchline. De speler die deze kaart speelde wint een punt. Wie als eerste 5 punten scoort, wint.

De titel van het spel doet al vermoeden dat de situaties allemaal draaien rond het thema familie. De grappige combinaties van situaties en punchlines zorgen vaak voor hilariteit aan de tafel. Het thema is leuk, maar beperkt het spel ook wel enigszins want sommige spelers vinden het na een tijdje wel wat vervelend dat het steeds om familiesituaties draait, maar alles bij mekaar is het een leuk spel om eens goed te lachen onder vrienden of familie natuurlijk. Of het spel in je eigen familie gespeeld kan worden hangt natuurlijk af van wat de gangbare humor is op jullie familiefeestjes.

Conclusie

Relative Insanity is een leuk party kaartspel met een randje dat een aanrader is om te spelen als je geen zin hebt in een strategische spellenavond, maar gewoon even je verstand op nul wilt zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s